Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συμμετοχή των Εθ. Διασωστών. Θήρας στις έρευνες για τον εντοπισμό Δύτη

Πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης από το Αμπού Ντάμπι ο αγνοούμενος Δύτης στη Σαντορίνη.

Έρευνες για τον εντοπισμό 40χρονου πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης, από το Αμπού Ντάμπι που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή «Αποθήκες Ακρωτηρίου» Θήρας, πραγματοποιεί το Λιμενικό.

Ο 40χρονος, μαζί με έναν Αμερικανό, έναν Ολλανδό και δύο Ελληνες πραγματοποιούσαν
από σκάφος, βουτιές ελεύθερης κατάδυσης σε βάθος 70 μέτρων. Ο 40χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια κατάδυσης που πραγματοποίησε χάθηκε από το οπτικό πεδίο των άλλων δυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ρεκόρ κατάδυσής του ήταν τα 80 μέτρα, ενώ στην περιοχή το βάθος της θάλασσας ξεπερνά τα 100 μέτρα. Στη Θήρα έχουν μεταβεί αξιωματούχοι της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα.



Προηγούμενη δημοσίευση:

Χθες στις 13:15, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του σκάφους «Enterprise» Τ.Π. 2427 – ΣΤ΄, ότι  ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή «ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ» του νησιού με πέντε ακόμη άτομα (3 αλλοδαπούς και δύο έλληνες) και εκτελούσαν βουτιές ελεύθερης κατάδυσης, χάσανε  από το οπτικό τους πεδίο έναν από τους δύτες, ο οποίος εκτελούσε ελεύθερη κατάδυση σε βάθος 70 μέτρων.

Άμεσα, μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τα Ε/Γ – ΛΑΝΤΖΑ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Θ. 75 και Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Π. 7800, καθώς και επτά μέλη του εθελοντικού διασωστικού σώματος Θήρας με το Ε/Γ «ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ» Τ.Θ. 91 διεξάγοντας έρευνες με αρνητικά αποτελέσματα.

Οι έρευνες διεκόπησαν λόγω τα έλευσης του σκότους και αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

Έρευνες ξεκίνησαν πρωινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αλλοδαπού δύτη, ηλικίας 40 ετών, ο οποίος χθες εκτελούσε ελεύθερη κατάδυση σε βάθος 70 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή «ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ» Σαντορίνης, με την Ε/Γ- Λάντζα «Ι. ΧΡΙΣΤΟΣΤΟΜΟΣ» Ν.Θ. 32, στην οποία επιβαίνει στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Θήρας και το ιδιωτικό σκάφος «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Δ» Σ.Π 1659.

Επίσης, διεξάγονται έρευνες και από στεριά από προσωπικό του Λιμεναρχείου Θήρας καθώς και μέλη του εθελοντικού διασωστικού σώματος του νησιού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου